Ana Sayfa / SAĞLIKLI YAŞAM / Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir , yılda 1 kez mutlaka herkes yaptırmalı. Şu an tam zamanı. Bel ve boyun fıtığı, depresyon, unutkanlık, romatizma, şeker, tansiyon, kalp, sedef, egzama, migren, uykusuzluk, hemoroid,  başta olmak üzere birçok hastalığa şifa. Hacamat hem hastalıkların önlenmesinde hem de hastalıkların tedavisinde çok önemli bir şifa kaynağıdır.  Artık, Avrupa’da da hacamata önem verildiğini ve tıp fuarlarında hacamat setlerine yer verildiğini görüyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kendisi bizzat Ebu Taybe adındaki bir hacamatçıya hacamat yaptırmıştır ve şöyle buyurmuştur: “Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır.

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir
Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir

Hacamat nedir ?

Hacamat, kelime anlamı olarak emmek demektir. İçerisindeki hava, ateşle boşaltılan bardak veya benzeri şişe gibi özel alet ile vücudun belirli bölgesine emme vakumlama yapılır. Bu şekilde, deri altındaki dokularda, et ile deri arasında birikmiş, biriktiği yerlerde beyin ile iletişimi sağlayan sinirleri tıkayan toksik maddeler vakum edilen bölgeye toplanır. Bu bölgeye, özel alet (neşter, jilet v.b.) ile çok hafif çizikler atılarak, o bölgede toplanmış içerisinde toksik maddelerin olduğu pis kanın dışarı atılması sağlanır. Hacamat yapılarak deri ile et arasına toplanmış vücuda zararlı iltihap, kan pıhtısı şeklinde vücuttan atılmış olur.

Hacamat nasıl yapılır ?

Hacamat, kanlı ve kansız olmak üzere iki kısımdır. Kansız olanı bir çeşit şişe çekmektir, vücudun o bölgesindeki kan, bardak yardımı ile o bölgeye çekilir, fakat dışarı alınmaz. Buna şişe çekmek veya kupa vurmak denilebilir. Kanlı olan da iki kısımdır. Hacamat yapılacak bölge, yine bardak yardımı ile vakumlanır ve deriye keskin bir alet ile küçük çizikler atılır. Sonrasında yine bardak yardımıyla veya hacamat aleti olan boynuz biçimindeki boru ile bu bölge vakumlanarak pis kanın bardakta toplanması sağlanır. Diğer kanlı hacamat şeklinde ise, hacamat yapılacak bölgedeki bir damarın delinmesiyle yapılır. Damarın delinmesiyle yapılan çeşit günümüzdeki iğne ile damardan kan almaya benzemektedir. Bu çeşit hacamat bugünkü tıbbi deyimle kan aldırmak anlamına gelmekle birlikte bazı farklı yönleri vardır.

Hacamat faydaları nelerdir ?

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir , aşağıda hastalıkları sıraladık bulabilirsiniz.Hacamat olmakla o bölgedeki kanın hareketi arttırılır. Bölgeye yerleşmiş hastalık yapıcı maddeler varsa kan hareketinin artması nedeniyle bunlar temizlenmiş olur. Hacamatla kandaki tedavi edici maddelerin söz konusu bölgede çoğalması da sağlanmış olmaktadır. Kanlı hacamatla, o bölgedeki yaşlı veya hastalıklı, dayanıksız hücreler atılarak, vücudun kan yapıcı merkezleri uyarılarak, genç ve dinamik kan hücrelerinin oluşması sağlanmaktadır. Yeni oluşan genç ve dinamik hücreler hastalıklara karşı daha dayanıklı olduklarından, vücut daha sağlam ve dayanıklı olmaktadır. Yapılan araştırmalarda hacamat yaptıran kişilerde, vücut direncinin arttığı bazı salgılara karşı daha dayanıklı oldukları tespit edilmiştir.

Bugün, Avrupa’da da hacamata önem verildiği ve tıp fuarlarında hacamat setlerine yer verildiği görülmektedir. Hacamatın biz Müslümanlara ulaşması “miraç gecesinde bir melek gurubunun Hz. Peygamber Efendimize (s.a.v) gelerek “ümmetine hacamatı emret” dediği İbni Abbas (r.a.) tarafından rivayet edilmiştir. (Ali Nasif, et Taci 111.203) Peygamber Efendimiz (s.a.v) kendisi bizzat Ebu Taybe adındaki bir hacamatçıya hacamat yaptırmıştır ve ona ücretini ödemiştir. Ayrıca şöyle buyurmuştur: “Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır.” (Buhari, Tıp 23; Müslim Musakat 62,63 Ebu Davud Nikah 2.Tıb 3). Hacamat aklı ve ezberleme kuvvetini arttırır. İbni Abbas’tan (r.a.) rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Şifa üç şeydedir. Bal şerbeti içmekte, kan aldırmakta (hacamat yaptırmakta) ve ateşle dağlama yapmaktadır. Ancak ümmetime dağlama yapmaktan men ediyorum.” (Buhari Tıbb 3.)

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hadisi şeriflerinde pazartesi, salı veya perşembe günleri, hicri takvime göre ayın on yedi, on dokuz ve yirmi birinci günlerinde hacamat yapılmasını tavsiye ettiği belirtilir. ( Ebu Davud, Tıb: 5, Tirmizi, Tıb:12, İbni Mace,Tıb:22) (www.hezarfenyayinlari.com)

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir ?

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir . Hacamat ile tedavisi (desteği) mümkün olan hastalıklar

 Baş Ağrısı  Sinüzit  Migren  Unutkanlık  Depresyon

 Tansiyon  Şeker  Panik Atak  Sihir ve Büyü  Psikolojik hastalıklar

 Sara  Epilepsi  Sarılık  Baş dönmesi  Gözler  Boyun ağrısı

 Sırt Ağrısı  Kireçlenme  Romatizma  Astım  Bronşit  Kekeleme

 Sedef ve egzama  Karaciğer temizliği  Vesvese  Kalp hastalıkları

 Uykusuzluk  Kronik yorgunluk  Kısırlık tedavisi  Varis  Eklem romatizması

 Ödem  Diz ve ayak ağrıları  Topuk dikeni  Ayak uyuşması  Ayak yanması

 Hemoroid  Prostat  Bel ve boyun fıtığı  Kalça ağrısı  Cinsel sorunlar

Hacamat olmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

  • Çarşamba, cuma ve cumartesi günleri hacamat olunmaz.
  • Uykusuz ve çok yorgun olan kişilere hacamat uygulanmaz.
  • Kalp yetmezliği olanlara, tansiyonu çok düşük olanlara hacamat yapılmaz.
  • Çok korkanlara hacamat yapılmaz.
  • Kronik hastalıkları olanlara hacamat seans olarak uygulanmalıdır. 1. seansta 3 veya 4 kupayı geçmemelidir.
  • Kullanılan hacamat malzemeleri tek kullanımlık olmalı ve herkese ayrı ayrı malzeme-aletler kullanılarak mutlaka atılmalıdır. Seans öncesi uygulama esnasında kişisel hijyen ve dezenfektasyonuna çok dikkat edilmelidir. Bu bir kul hakkıdır.
  • En az 1 gün öncesinden hayvansal gıda tüketilmemesi gerekir.
  • 1 gün öncesinden cimadan (cinsellik) uzak durulur.
  • En az 3 saat öncesi yarı açlık hissi hissedilecek durumda olunması faydalı olur.
  • Hacamattan önce gusül abdesti almak sünnettir.

Hacamattan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar

  • 1 veya 2 saat sonra yemek yenilmelidir.
  • En az 3-4 saat uyunmamalıdır. (Hemen uyumak hacamatın faydasını azaltır.)
  • 1 gün cimadan uzak durulur ve duş alınmaz.
  • En az bir gün olmak üzere, mümkünse 3 gün et ve süt ürünleri tüketilmemelidir.
  • Üzüm sirkesi ve bal şerbeti içmek sünnettir.
  • 1 gün ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Bol bol sebze ve meyve tüketilmelidir.
  • Ekşi ve tuzlu gıdalar az tüketilmelidir.

Sağlıklı ve uzun yaşamak isteyen mutlaka yılda 1 kez yaptırmalı! Migren, Unutkanlık, Depresyon, Tansiyon, Şeker, Panik Atak, Boyun, Sırt ve Diz Ağrısı, Romatizma, Sedef, Egzama,, Uykusuzluk, Kronik yorgunluk, Varis, Ödem, Bel ve Boyun Fıtığı

hacamat neye iyi gelirhacamat nedir , hacamat nasıl yapılır faydalarıhacamat nedir nasıl yapılır faydalarıhacamat bel fıtığına iyi gelirmi ,  hacamat tedavisi nedir ,  hacamat bölgeleri ve faydalarıhacamat yaptırmanın faydaları .

hacamatı kimler yapabilirhacamat nasıl yapılır ,  hacamat faydalarıhacamat yapan yerlerhacamat nedir nasıl yapılırhacamat yapan hastanelerhacamat nerelere yapılırhacamat faydaları nelerdirhacamat noktaları ve faydalarıhacamat nedir faydaları nelerdir .

Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir , hacamat nedir , hacamat faydaları nelerdir , bu yazımızda paylaştığımız bilgiler İlahi Dokunuş ve Şifanın Şifresi kitabından alınmıştır, kitabı sipariş için tel 0212 284 19 41 www.hezarfenyayinlari.com .

Hakkında admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Mesaj atın