Ana Sayfa / SAĞLIKLI YAŞAM / Borçlardan ve geçim sıkıntısından kurtulmak için dua

Borçlardan ve geçim sıkıntısından kurtulmak için dua

Aşağıda sizlerle paylaştığımız, borçlardan ve geçim sıkıntısından kurtulmak, maddi zenginliklere kavuşmak için okunacak çok etkili bir dua terkibidir

Yaşadığımız her sıkıntı bizim için duanın zamanının geldiğinin habercisidir. Sizden herhangi bir kimseye dua kapısı açılırsa, ona rahmet kapıları açılmış olur. Allah’tan afiyet istemek kadar O’na sevimli gelen başka bir istek yoktur. Dua vuku bulan bir şey için de, vuku bulmayan bir şey için de faydalıdır. O halde duaya yapışın ey Allah’ın kulları!” (Kenzu’l-Ummal, 2/64/h. No: 3130)

Dua kapısının açılması Rabbimizden yardım isteyeceğimiz bir sıkıntının başımıza gelmesi demektir. Hadis-i şerifin devamında dua kapısıyla birlikte rahmet kapılarının da açılacağı belirtilmiştir. Demek oluyor ki, aslında dua etme zamanımız geldiği için Allah o sıkıntıyı, musibeti vermiştir.

Dünyadaki her türlü musibet, bela, hastalık gibi sıkıntılar, âciz olan insanlar için kaçınılmazdır. Bu yüzden sıkıntılar başlamadan önce veya başlar başlamaz ve daha fazla ilerlemeden onları hayatımızdan defetmek için duaya sarılmalıyız.

Çünkü dua her şeyin tasarrufu elinde olan Allah’a sığınmadır. Allah dilerse bir anda musibeti ortadan kaldırır veya sonucunu hayra çevirir. O halde her türlü musibet, bela ve hastalığa karşı açık ve âciz olduğumuzun bilinciyle onlardan korunmak, hayatımızdan uzaklaştırmak için duayı ferah anımızda bile bırakmamalıyız.

İbni Ömer (r.a.) şöyle rivayet etmiştir: “Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: ‘Şüphesiz duanın başa gelmiş ve gelecek olan şeylere etkisi vardır. Onun için ey Allah’ın kulları, duaya sımsıkı sarılın.’”(Camiussağir- 4264)

Geçim sıkıntısından ve borçlardan kurtulmak için dua ederken Rabbimizin güzel isimleriyle O’na niyazda bulunmak, bütün inananlar için şifa kaynağı olan Ku’an-ı Kerim ayetlerini ve Peygamber Efendimiz’in yaptığı duaları okumak dualarımızın makbul olması için çok önemlidir.

Borçlardan kurtulmak ve geçim sıkıntısından kurtulmak için dua ederken aşağıdaki çok önemli dua terkibini her gün okuyabilirsiniz.

1.) Er-Rezzâk: الرزاق esması, Ya Rezzâk: يا رزاق şeklinde 100 kere okunacak.

Anlamı: Bütün canlıların rızıklarını yaratan ve kullarının maddi manevi bütün ihtiyaçlarını bahşeden, rızıklarına kefil olan, yüce yaratıcı O’dur!

2.) El-Kerîm: الكريم  esması, Ya Kerîm: يا كريم şeklinde 100 kere okunacak.

Anlamı: Lütfu, keremi ve ihsanı çok geniş ve çok bol olan, kullarına karşı cömert olan O’dur.

3.) 7 kere okunacak ayetler:

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ ﴿ قُلِ اللّٰهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَٓاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَٓاءُۘ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَٓاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَٓاءُۜ بِيَدِكَ الْخَيْرُۜ اِنَّكَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَد۪يرٌ ۞تُولِجُ الَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي الَّيْلِۘ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّۘ وَتَرْزُقُ مَنْ تَشَٓاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ

Okunuşu: “Kulillâhumme mâlikel mulki tû’til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâ’, ve tuizzu men teşâu ve tuzillu men teşâ’, bi yedikel hayr, inneke alâ kulli şey’in kadîr. Tûlicul leyle fîn nehâri ve tûlicun nehâra fîl leyl ve tuhricul hayya minel meyyiti ve tuhricul meyyite minel hayy ve terzuku men teşâu bi gayri hısâb.” (3/Al-i imran, 26-27)

Anlamı: “De ki: «Ey mülkün gerçek sahibi olan Allahım! Mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden çekip alırsın. Dilediğini yüceltirsin, dilediğini de alçaltırsın. Her türlü iyilik senin elindedir. Hiç kuşku yok sen her şeye kādirsin. Geceyi gündüze katarsın, gündüzü de geceye katarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Ve dilediğine sayısız rızık verirsin.»”

4.) 3 kere okunacak dua:

 اَللَّهُمَّ رَبَّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَرَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ رَبَّنَا وَرَبَّ كُلِّ شَيْءٍ مُنْزِلَ التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ وَالْقُرْآنِ فَالِقَ الْحَبِّ وَالنَّوَى أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ كُلِّ شَيْءٍ أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهِ أَنْتَ الْأَوَّلُ فَلَيْسَ قَبْلَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الْآخِرُ فَلَيْسَ بَعْدَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الظَّاهِرُ فَلَيْسَ فَوْقَكَ شَيْءٌ وَأَنْتَ الْبَاطِنُ فَلَيْسَ دُونَكَ شَيْءٌ اقْضِ عَنِّي الدَّيْنَ وَأَغْنِنِي مِنْ الْفَقْرِ

Okunuşu: “Allâhümme rabbe’s semevâti’s seb’ı ve rabbel arşıl azîm. Rabbene ve rabbe külli şey’in münzilet tevrâti ve’l incîli ve’l kur’âni fâlika’l habbi ve’n nevâ eûzü bike min şerri külli şey’in ente âhızün bi nâsıyetihî ente’l evvelü feleyse kableke şey’ün. Ve entel âhiru feleyse ba’deke şey’ün. Ve entez zâhiru feleyse fevgake şey’ün. Ve ente’l bâtınü fe leyse dûneke şey’ün akdı annî’d deyne ve eğninî mine’l fakri.” (Tirmizi, Deavât, 68)

Anlamı: “Allah’ım, sen yedi semânın rabbi, arş-ı azam’ın rabbisin. Sen bizim rabbimiz ve her şeyin rabbisin. Tevrat, İncil ve Furkân’ı indiren, tohum ve çekirdekleri açansın. Her şeyin şerrinden sana sığınıyorum. Her şeyin alnından yapışmışsın (dizginleri senin elindedir). Evvel sensin, senden önce bir şey yoktur. Ahir sensin, senden sonra da bir şey kalmayacak. Sen zâhirsin, senin üstünde bir şey mevcut değildir. Sen bâtınsın, senin dışında bir şey yoktur. Borcu bizden gider ve bizi fakirlikten kurtarıp zenginleştir.”

Allah’ın rahmeti ve merhameti ebediyen hepimizin üzerine olsun…

Kaynak:

https://www.instagram.com/ilahiyatci.tuba.hoca/

Instagram’dan bizi takip etmek için tıklayın lütfen : https://www.instagram.com/ilahisifa/

Kişiye özel hazırlanan, yazarımız tarafından Kozmik şifa enerji frekansları ile kodlanan “hematit bileklik ve İlahi Dokunuş Şifanın Şifresi” kitabımız kargo dahil 200 TL. Sınırlı sayıda hazırlanacaktır. Sipariş için 0212 284 19 41 – 0532 547 99 57 nolu telefonlarımızı arayabilir, Instagram’dan ya da WhatsApp’tan mesaj gönderebilirsiniz. @ilahisifa Satın almak için linki tıklayın shopier.com/3806937

ÜRÜN SİTESİNE GİT

Hematit taşının faydaları

🍀 Sinir sistemini düzenleyerek stresi giderir.
🍀 Negatif enerjilerden ve nazardan korur.
🍀 İş ve özel hayatta sürdürülebilir, sağlıklı ilişkilerin ortaya çıkmasında çekim gücü vardır.
🍀 Aşırı duygulanma ve heyecanları sakinleştirir.
🍀 Zihni berrak hale getirir, akıl ve zeka kıvraklığı sağlar.
🍀 Karar verme güçlüklerine çok faydalıdır.
🍀 Enerji ve canlılık verir. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir.
🍀 Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Kalbi sağlıklı tutar, kan basıncını dengeler.
🍀 Eklem romatizması ağrılarını hafifletir.
🍀 İskelet sistemi hastalıklarına iyi gelir.
🍀 Dalağı temizler, doğru çalışmasını sağlar.
🍀 Göz sağlığı için faydalıdır.
🍀 Karaciğer sağlığı için yararlıdır.
🍀 Mide sağlığı için yararlıdır.
🍀 Kanı temizler, sağlıklı tutar.

Tavsiye yazılar

Hakkında admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Mesaj atın