Ana Sayfa / Gündem / Kadınlar Günü için Sözler

Kadınlar Günü için Sözler

Kadınlar günü için sözleri sizler ile aşağıda paylaşmadan önce kısaca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nün kısaca tarihçesine bir bakalım. ABD’nin New York şehrinde, 8 Mart 1857 tarihinde 40.000 civarında dokuma işçisi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle bir tekstil fabrikasında greve başlamış. Fakat, polisin işçilere sert müdahalesi ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da fabrikada çıkan yangın sonrasında işçiler fabrika önüne kurulan barikatlardan kaçamamışlar ve çoğu kadın olmak üzere 129 kişi hayatını kaybetmiş. Bu olay, tüm dünyada büyük yankı görmüş. (Kadınlar günü için sözler)

Bu olaydan sonra birçok ülkede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Birleşmiş Milletler Örgütü de 1975 yılını Dünya Kadınlar Yılı olarak ilan etmiştir. 16 Aralık 1977 tarihinde de 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak tüm dünyada kutlanması kararı alınmıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü o tarihten itibaren tüm dünyada kutlanmaktadır. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenmekte, insanlar eşlerine, kız arkadaşlarına, annelerine hediyeler vermekte, kutlama mesajları göndermektedir. Sizler için aşağıda derlediğimiz kadınlar günü için sözleri umarı beğenirsiniz.

Kadınlar Günü İçin Sözler

kadınlar günü için sözler

Tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.

kadınlar günü için sözlerCan dostum, hayat arkadaşım, biricik eşim, dünya kadınlar günün kutlu olsun. Canımın içi, gözümün bebeği seni çok seviyorum.

kadınlar günü için sözlerHayatın her alanında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan çok kıymetli kadınlarımızın bu özel gününü tüm içtenliğimle kutlarım.

kadınlar günü için sözlerBaşımızın tacı annelerimizin, eşlerimizin, kardeşlerimizin kadınlar günü kutlu olsun, gülen yüzleri hiç solmasın.

kadınlar günü için sözler8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde, en değerli varlıklarımız tüm dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim.

kadınlar günü için sözlerHayatımın anlamı sevgili eşim, kadınım, arkadaşım, yoldaşım, kadınlar günün kutlu olsun. Seni çok seviyorum, sensiz bir hayat düşünemiyorum. (Kadınlar günü için sözler)

kadınlar günü için sözlerSana duyduğum sonsuz sevgi bu dünyadaki her şerden daha değerli. Seni çok seviyorum, kadınlar günün kutlu olsun bir tanem.

kadınlar günü için sözlerPeygamber Efendimiz’in (SAV), “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisi şerifinin muhatabı tüm kadınları dünya kadınlar günü kutlu olsun. (Kadınlar günü için sözler)

kadınlar günü için sözlerİyi günümde, kötü günümde daima yanımda olan biricik anneciğim,  iyi ki varsın, seni çok seviyorum kadınlar günün kutlu olsun.

kadınlar günü için sözlerYokluğun gökyüzüne yazı yazmak kadar zor, sensiz bir dünya düşünmek bile istemiyorum, sen benim nefesim kadar önemli, canım kadar değerlisin, iyi ki varsın canımın içi. Kadınlar günün kutlu olsun.

 

 

 

Hakkında admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Mesaj atın